Hönökaka är ett bröd som började tillverkas av Åke på Hönö i Göteborgs skärgård på 1930-talet. Det började säljas i Göteborg med stor framgång under 1940-talet. 1960 byggdes det nya bageriet i 
Torslanda och det finns fortfarande kvar. 
|  | 
| Hönökaka på 1970-talet. | 
|  | 
| Hönökaka 2013. | 
Under 1970- och 1980-talet var Hönökaka ett vanligt bröd i affärerna och hemma. Mackorna här är gjorda i nutid på det sätt som man gjorde på den tiden: 
|  | 
| Hönökaka med Kavli räkost överst, Kalles kaviar i mitten, och Scan leverpastej längst ner. Alla har Flora smör på. | 
|  | 
| Hönökaka med prickigkorv överst, messmör i mitten, och äpplemos längst ner. Alla har Flora smör på. | 
Här är en video från tillverkningen av Hönökakor: