Maten är gjord i nutid med samma produkter som fanns på 1990-talet. Alla rätter är gjorda efter mina egna recept från 1990-talet, varav jag har hittat på ett par själv. Tallriken, ugnskärlet och skeden är köpt i IKEA i Kållered 1989 och användes på 1990-talet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMCQQn_4gpGQ3fwXPgtUYQAFpgykmfQpQFFx_tL0aEATYEycPGnNFjCgjLa4OIthET7LpCHa3UkYNg_ic4Lt7kIyrGGOwO8i8-Cq2erA5BpIG5vSrtTNr26l7Ovks57ktPNuaIu3l5Mzv6/s280/Biff+Stroganoff+p%C3%A5+1990-talsvis.JPG) |
Biff Stroganoff: Lök, tomatpuré, oregano, nötkött, grädde eller filmjölk eller mjölk, svartpeppar, salt och vetemjölsredning. Ris till. Den här rätten fanns på 1970-talet också. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDKvKp05Eo_qfWxl8q53HenfDdWioEpDA8t3GxAKH5HpXSqC-8BZ4ROKh2CNsIBsRWaB9W0YA_HxZKYXBWLFH-kNZFVWpjdI6m9DFoHpNbAN_YkOprrxY2DxxP5GdrUfvu6vZCCjKpJxC-/s280/Chili+con+carne.JPG) |
Chili con carne: Fefferoni, blandfärs, lök, chilikrydda, ketchup, oregano, variera med persilja, kornflakes, allkrydda, smör, cayenneppeppar, spiskummin. Den här rätten fanns på 1970-talet också. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOJCbwrJp38obEHQ5l1KhF4jQqWJ1tECxGGcTfvL7wKgBQ9343XQKF_ntWL-JQB6vO04SeUlj4Ufmtc3-cf6ySYqmL84T3oQ8UMvIoTXi4gr6YvZRURs1XvQS227SvrV0JU8WjHuO8hyphenhyphen5k/s280/Fisk,+tomat,+purjol%C3%B6k+och+potatis+p%C3%A5+90-talsvis+(1).JPG) |
Fisk, tomat, purjolök och potatis. Stek torsk, tomat och purjolök i Flora smör. Krydda med salt och vitpeppar. Häll i lite vatten som blir sky. Den här har jag hittat på själv på 1990-talet. Vill man ha den ännu godare kan man lägga i lite Knorr fiskbuljong också. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7T4pu1-RqaAIPZqlzAcwt_EcA1AlecTOIXTMfGboTXoKoZypa2E318Y6W2yStq9mRO0DXZk5RAryYNQwGXNIJBVvu_T36FKvNsQ5Bh-JGo8wkWY1e1EsB2V2MBoWgXU5Tmay8mZ2LJynD/s280/Fiskgrat%C3%A4ng+med+gr%C3%B6nsaksstuvning+p%C3%A5+90-talsvis.JPG) |
Fiskgratäng med grönsaksstuvning: Potatismos av färska potatis, mjölk, salt, vitpeppar, smör, allkrydda. Stuvning av mjölk, salt, vitpeppar, ärtor, majs, paprika och vetemjölsredning. Torsk läggs under stuvningen. Fiskgratäng fanns före 1990-talet. Man kunde köpa fryst fiskgratäng med vitvinssås i affären på 1980-talet till exempel. Den här varianten hittade jag på själv på 1990-talet. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG7Y5nC-QTsBsaNPmVpExgED87gtOOM6IIXAq4o5W120XVA-6RPKGAgPQ4k2nHCJVeoNw8_INR_LLjWUuuKeWK7YxE-Kklbca7ctNzbAtCuebM0K_ndfGgfgL6xuTcmlB9l2o2rzFDIv4W/s280/Fiskgrat%C3%A4ng+med+gr%C3%B6nsaksstuvning+p%C3%A5+90-talsvis+(1).JPG) |
Fiskgratäng med grönsaksstuvning. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipt36_Cq-Ihh-CypnzmQWkRwZAP9ZjuZyfRedEQqA8G9tNMBvq1VkcCylqFngEulzhFNrGHSRHWaftN03FcTssS8cBncuhl8vjs4Q81CKaZF7T2IxO2XkJ8-8fBPM6LEhRPRXbpq-lLdTK/s280/Fiskkinamat+p%C3%A5+90-talsvis.JPG) |
Fiskkinamat. Stek torsk, gul lök och purjolök i smör. Häll sedan i vatten, fiskbuljong, vitpeppar, cayennepeppar, socker, salt, mera smör och Blå band champinjonsoppa tills det blir tjockt. Till det har man ris. Denna rätten är gjord efter en rätt jag åt i en kinarestaurang i New York 1988. Men jag visste inte exakt vad dom hade i utan snickrade ihop nåt som liknade det. Den blev väldigt god i alla fall. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiN6GyN4OPcvB7PyjTUtvDIrSH5Wrm787yRUnmidGtyBs9pVsULd7SQ_mI2exRDWAGkOcDYHiTafZIOKRoOjE8jkQKqX9qtewaGz9BWXYQ8LN-WO4mL0_I2RpttKQQFcoaxldF3cFm89xhd/s280/Fiskpinnar,+r%C3%B6dbetssallad+och+potatis+p%C3%A5+90-talsvis.JPG) |
Fiskpinnar, rödbetssallad och potatis. Stek fiskpinnar med salt. Servera med kokt potatis och mycket rödbetssallad. Strö lite salt över. En god maträtt som jag fick första gången i lumpen på 1980-talet. Vi var ute på en kortare träningsvandring inför en längre marsch då vi blev serverade detta. Men då åt man inte på tallrik utan med den medhavda snuskburken. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzugzaA01wzAWhO23GYUPDQXzIBP6QEPCynMNYo8BUxgIcHXUQhTJBqWh9ptn2OPvmIYnpRVkn7UnFKWIk-3HrfoFzuXWZDcNdNaiwxXa1Bxs1BVqQe8TtqUotzJ6zAuTA7fTq5WxF3QTz/s280/Gr%C3%B6t+av+Pama+minutris+p%C3%A5+90-talsvis.JPG) |
Gröt av Pama minutris. Mjölk, kanel, socker, salt. Kanske sirap i med. Pama minutris fanns redan på 1970-talet tror jag.
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir3_WE9cmKK-q5DAk4ZZ_Wsr1tbc8vsBu6DIsLr8OwUZd9tljgHwpy4Nwc449GtBKGk4vwuR3srZohKDL8V1hwl1zIIF16V04fK7Lv_ep3Y3Ytx6shz1QvQJSvivm2I4-lJo2n0nOHtt_Q/s280/Havrefras+med+Arla+mellanfil+och+socker+p%C3%A5+90-talsvis.JPG) |
Havrefras med Arla mellanfil och socker. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRmnGWzol8FZdjyvNEuhxwNWnicdIYzXRIA0H29KmDjptnJeuTr-wmoOmDQV0HbShaIh9HI97QaL70jkuJjjLTVv7rbjQHJhKs5VB6ZB6gE-UPLBccCRLKk85JLjOo8zuW2uvfuauHUw-s/s280/Havrefras+med+Arlamj%C3%B6lk+och+socker+p%C3%A5+90-talsvis+(10).JPG) |
Havrefras med Arla mellanmjölk och socker. |