tisdag 3 juli 2018

Vykort från Florida 1991

Skickat från en svensk till bekanta i Göteborg i april 1991. Det var 25 grader i luften och 20 grader i vattnet i  Daytona beach.

Spring Break är en semesterperiod på våren i universitet och skolor som startade under 1930-talet i USA. Det är ofta förknippat med omfattande sammankomster och fester och många samlas i Daytona Beach och Cancun i Mexiko.




Frimärket på baksidan har en bild på Chester W Nimitz som var en amiral i USA:s flotta. Efter attacken mot Pearl Harbor 1941 blev Nimitz den 31 december 1941 amiral och chef för Stillahavsflottan (Commander in Chief, U.S. Pacific Fleet). Från den 8 maj 1942 var han även chef för norra, centrala och södra stillahavsområdet (Commander in Chief, U.S. Pacific Fleet and Pacific Ocean Areas). Douglas MacArthur var chef för sydvästra området (South West Pacific Area). Nimitz ledde sjökriget mot Japan från sitt högkvarter på Hawaii. Japan kapitulerade i augusti 1945 och Nimitz var en av undertecknarna av kapitulationshandlingarna ombord på slagskeppet USS Missouri i Tokyobukten den 2 september samma år.




En video på Spring Break i Daytona Beach i Florida 1991. Det är party, party och ännu mera party. Låten är Snap! - Every body dance now.