fredag 16 december 2022

LP-skivan Saga - Silent knight från 1980

Silent Knight är det tredje studioalbumet av det kanadensiska progressiva rockbandet Saga och släpptes ursprungligen i augusti 1980. Silent Knight är guldcertifierat i Kanada (50 000), efter att ha nått nummer 42 på listorna. Einsteintornet i Potsdam i Tyskland användes som mall för skivomslaget. Silent Knight markerar debutframträdandet av den mångårige keyboardisten Jim Gilmour.
   
Två av låtarna, "Don't Be Late (Chapter Two)" och "Too Much to Lose (Chapter Seven)" var en del av en serie på åtta (men senare sexton) låtar som Saga inkluderade i sina första fyra album kallade "Chapter", som berättade historien om en ung Albert Einstein. Dessa låtar inkluderades senare på The Chapters Live (2005). Hittills har det inte funnits någon officiell sammanställning av kapitlen i deras studiolåtar.
            
Själv spelade jag in Don´t be late från önskeprogrammet Lördagsbiten i Sveriges radio i början av 1980-talet. Jag tyckte den var så bra att jag köpte LP:n i Grammoforum på Vasagatan i Göteborg. Och efter det flera skivor till med gruppen.
           
            
                
            
                 
           
                
Här kan man lyssna på skivan. Det är en spellista där man startar den första och så spelas resten upp automatiskt.
           
                   
Låtlista: 
      
1. Don't Be Late (Chapter 2) 
2. Whats It Gonna Be?  
3. Time to Go  
4. Compromise  
5. Too Much to Lose (Chapter 7)  
6. Help Me Out  
7. Someone Should  
8. Careful Where You Step