lördag 30 mars 2013

Trangiakök från mitten av 1990-talet. Bild 1 av 7.
Trangiakök från mitten av 1990-talet. Bild 2 av 7.


Trangiakök från mitten av 1990-talet. Bild 3 av 7. Man häller T-röd i brännaren överst till vänster. Det överst till höger är ett handtag som används för att hålla i kokkärlen. Locken där nere sätter man på brännaren vid behov. Det till vänster är till för att skruva åt ifall man har fått T-röd över i brännaren, och det till höger är till för att dämpa lågan. Men sparar man T-röd i brännaren utan att skölja av kokkärlen kan det bli dålig smak i maten.


Kokkärl till Trangiakök från mitten av 1990-talet. Bild 4 av 7.
Trangiakök från mitten av 1990-talet. Bild 5 av 7. Locket kan fungera som stekpanna också.
Trangiakök från mitten av 1990-talet. Bild 6 av 7. Ett av sätten det kan vara uppställt på när man lagar mat med det. Handtaget går att trycka ihop så att det klämmer åt om kokkärlets kant så att man kan bära kokkärlet och hålla det i handen när man äter till exempel.

Trangiakök från mitten av 1990-talet och en sked från 1970-talet. Bild 7 av 7. Falukorv, soppulver och nudlar är praktiskt att ha med sig ut på en dagstur, men det kanske inte är det allra nyttigaste.  :)