torsdag 17 september 2015

Populära efterrätter på 1960-talet

Dessa efterrätter var med i Kalle Anka under 1968 och de var utvalda som barnens favoriter. Och ett par av dom är egna favoriter sen åratal tillbaka.

Tallriken och det andra här är från 1960-1970-talet.

Blåbärssoppa med vispgrädde och biskvier.  Värm blåbärssoppan och lägg på vispgrädden och biskvierna.


Chokladpudding med vispgrädde.  En klassiker som står sig än idag. Här har använts Ekströms chokladpuddingpulver som har funnits att köpa i många år.


Falskt ägg av inlagd persika och vispgrädde.  Köp färdiginlagda persikor och vispa vispgrädde. Lägg persikan ovanpå grädden så att det ser ut som ett stekt ägg.


Kaksmulor med vispgrädde och sylt.  Lägg valfria kaksmulor underst, sen vispad vispgrädde och valfri sylt över. Här har använts Gille havrekakor och jordgubbssylt.