lördag 12 december 2015

Leksaksreklam 1969


 Matt Mason rymdstation med tillbehör. Major Matt Mason var en actionfigur som var astronaut och bodde och arbetade på månen. Han skapades av Mattel och introducerades 1966. Designen var ursprungligen baserad från tidningar som Life magazine och Air Force Magazine. Sedan gick det mer över till science fiction. 


Scalextric bilbana och bilar. Scalextric är en brittisk tillverkare av produkter för spårstyrd racing. Företaget startade sin verksamhet i slutet av 1950-talet, och ägs i dag av Hornby.


 Leksaker hos leksakskedjan Käpphästen. Nr 1 är en Långe-Jan byggkran. Nr 2 är en rymdrobot. Nr 3 är en månraket. Nr 4 är en månbil. Nr 5 är ett flygande tefat. Priserna låg på 15-35 kronor per sak. Käpphästens butiker fanns över hela landet. Bland annat en i Göteborg på 1970-talet och en i Vetlanda.


 Aurora skeppsbyggsatser. Aurora Plastics Corporation är ett amerikanskt leksaks-, hobby- och marknadsföringsföretag. Det är mest känt för sin produktion av plastmodeller av skepp, flygplan, bilar och film- och TV-figurer under 1960-talet.


Pusledocka. Pusle var en figur i en serie danska filmer och älskad av danska flickor.