måndag 16 september 2019

CD:n Hawkwind - Space bandits från 1990

Space Bandits är det sextonde studioalbumet av den engelska spacerockgruppen Hawkwind, släppt 1990. Det tillbringade en vecka på sjuttionde plats på Storbritanniens albumlista.

I mitten av 1989 hade gruppens sammansättning ändrats igen. Gitarristen Dave Brock, keyboardisten Harvey Bainbridge och basisten Alan Davey återstod. Trummisen Richard Chadwick hade just etablerat sig, medan huvudgitarristen Huw Lloyd-Langton hade lämnat, och hans position fylldes ibland av den tidigare keyboardisten Simon House som levererade fiolspelande. Dessutom hade sångaren Bridget Wishart börjat uppträda med gruppen.

Gruppen var i Rockfield Studios från april till juni för att spela in detta album, producerat av Paul Cobbold, och genomförde sen turnéer i Storbritannien och Nordamerika för att marknadsföra albumet.



     
         

Images



Black Elk speaks

Black Elk, född 1863 och död 1950, var medicinman i Oglalasiouxstammen och syssling till Crazy Horse. Black Elk var som trettonåring inblandad i slaget vid Little Big Horn 1876, och han skadades i massakern vid Wounded Knee. Han var redan som barn intresserad av det andliga livet.

Sedan 1970-talet har boken "Black Elk speaks" varit en viktig källa för att lära sig om ursprungsbefolkningens andlighet. Med ökad aktivitet inom ursprungbefolkningen ökade även intresset för många av deras traditionella religioner.


 
Wings