tisdag 28 april 2020

LP:n Barclay James Harvest - Everyone Is Everybody Else

Ett album från 1974 av det brittiska rockbandet.

Albumet producerades av Rodger Bain, som tidigare arbetat med Black Sabbath för att producera deras tre första album. Han producerade också Judas Priest och Budgie. Det sägs vara ansträngda relationer mellan Bain och bandet, på grund av hans musikaliska stil, och bandet var missnöjda med resultaten av låtarna, i synnerhet "Child of the Universe".

Medan bandet sades inte vara helt nöjda med resultaten, betraktades albumet av många som deras konstnärliga höjdpunkt. Det spelades mycket på Radio Caroline, särskilt spåren "For No One" (vars texter innehåller albumets titel) och "Child of the Universe". Radio Caroline sände därefter en dokumentär om bandet, i hemlighet blandat i studion på Capital Radio i London. Albumet röstades därefter av Radio Caroline lyssnare på nr 13 i topp 100 All Time Album Chart. Det ledde också till en BBC Radio 1- session med John Peel.

Det var ett viktigt album som direkt bidrog till efterföljande framgång i Storbritanniens och Europa, särskilt i Tyskland, Frankrike och Schweiz.
                 
               
             
             
         

Child Of The Universe



Paper Wings



The Great 1974 Mining Disaster



Crazy City



See Me See You