Maten är gjord efter autentiska recept från den tiden.
|
Apelsinklyftor i en Tupperwareskål som hängt med från 1960-talet. |
|
Blodpudding med lingonsylt. Man skär blodpuddingen i lagom tjocka skivor och steker den med Milda margarin. Upplagt på en röd glastallrik från 1970-talet som ägdes av samma person som recepten kommer från. |
|
Blå band blomkålssoppa i en röd djup glastallrik från 1970-talet. Den ingick i samma servis som den flata tallriken i bilderna ovan och nedan. |
|
Fläsk med löksås och potatis. Fläsket steks med salt och Milda margarin. Man tar ur fläsket och steker löken i samma stekpanna. Sen häller man i vatten, salt, vitpeppar, soja och vetemjölsredning. Potatisen kokas hela och delas på tallriken med gaffeln. Gaffeln är från 1960- eller 1970-talet, ägdes av personen som receptet kommer från och brukade användas till de röda tallrikarna på den tiden. Senare under perioden användes även bestick med bruna plasthandtag. |
|
Fläskkotlett med potatis, sås, syltlök, ättiksgurka och lingon. Man steker kotletten med Milda margarin, salt och vitpeppar. Man tar ur kotletterna ur stekpannan och häller i vatten. Gör brunsås av skyn, soja, salt, vitpeppar och mjölredning. Potatisen skalas och kokas hela med salt. Delas därefter med gaffeln på tallriken. Syltlök, lingonsylt och ättiksgurka köptes färdiga i affären. |