torsdag 14 april 2016

Bambamat i Göteborg på 1970-talet

Den här maten serverades i skolmatsalar i Göteborg. Vissa rätter återkom så det kan vara under flera år. Jag har inga recept utan har fått göra det efter minnet och kokböcker från 1970-talet.

 Biff á la Lindström, mos, äppledricka och råkost.    Blanda köttfärs, lök, ättiksgurka, inlagd rödbeta, salt och svartpeppar. Stek en pannbiff av det. Gör mos av Felix mospulver. Äppeljuice i en vit plastmugg typ campingmodell. Strimlad vitkål och / eller riven morot. Den här rätten serverades 1975.


 Stekt blodpudding med lingonsylt, hård smörgås med böcklingpastej, frukt och råkost.    Stek blodpudding, och lägg på lingonsylt och strimlad vitkål och / eller riven morot. Wasa husmansknäcke, Bregott smör och böcklingpastej. Äpple. Till maten fick man ofta skummjölk i en vit plastmugg av campingmodell. Mjölken hämtade man själv från en automat genom att trycka in en metallgrej så att mjölken rann ner från en vit slang.


 Dillkött, ris, råkost och apelsinjuice.    Gör dillkött av nöt, kalv eller lamm, vatten, mjölk, dill, lite ättika, vinäger, salt, vitpeppar och vetemjölsredning. Koka matris med salt. Strimla vitkål och / eller riv morot. Det går att blanda eller ha var för sig. Apelsinjuice i vit plastmugg av campingmodell.