onsdag 29 juni 2016

Bambamat på 1970-talet

Jag har inga recept från bamba utan har gjort från minnet och kokböcker från 1970-talet. Det är alltså på ett ungefär.

 Fiskgratäng med champinjoner och råkost      Koka torsk i fiskbuljong och vatten. Gör sås av champinjoner, citron, mjölk, vitlök, smör, persilja, fiskbuljong, svampbuljong och lite socker. Koka hela skalade potatis med salt. Servera dom hela eller gör mos av dom. Riv morötter eller strimla vitkål. Man kan även blanda dom.

 
Fläskkarré sås, potatis, äppelmos, råkost    Den här serverades 1976 och säkert fler år. Grilla fläskkarré med katrinplommon instuckna i köttet, salt och vitpeppar. Lite vatten på botten av ugnskärlet. Gör sås av skyn och Blå Band brunsås. Koka hela skalade potatis med salt. Till det har man äpplemos och strimlad vitkål och / eller riven morot.