tisdag 25 juni 2024

LP:n Buggles - Adventures in modern recording (1981)

Det andra och senaste studioalbumet av den engelska new wave-gruppen the Buggles, släppt i november 1981 av Carrere Records. Även om Buggles började som en duo av Trevor Horn och Geoff Downes, slutade albumet som mestadels Horns soloinsats, eftersom Downes lämnade för att ansluta sig till det engelska rockbandet Asia samma dag som inspelningen ursprungligen var planerad att börja.

Jag hade den väldigt bra låten On TV på kassettband runt 1981 och den spelades i bussen under vår skidresa till Norge 1982. Ett par år år senare köpte jag skivan. 
                 
            
Skivan innehåller nio spår, inklusive en version av ett spår från Yes-albumet Drama (1980), inspelat under Horn och Downes korta inledande tid med bandet. Ursprungligen hette den "Into the Lens ", men bytte namn till "I Am a Camera" till Buggles skiva.
                  
Ett stilistiskt och ljudmässigt varierat progressivt elektroniskt album, Adventures in Modern Recording skildrar Horn fullända sin skicklighet som producent och beskrevs av journalister som ett dokument för hur han skulle producera sina senare verk.
                
Trevor Horn gjorde sedan stor succé med grupper som Yes, Propaganda, Frankie goes to Hollywood för att nämna några.
              
                 
Här kan man lyssna på skivan: 
                 

Låtlista: 

1. Adventures In Modern Recording
2. Beatnik
3. Vermilion Sands
4. I Am A Camera
5. On TV
6. Inner City
7. Lenny
8. Rainbow Warrior